| 網站首頁 | 法語沙龍 | 英語沙龍 | 德語沙龍 | 西語沙龍 | 韓語沙龍 | 日語沙龍 | 俄語沙龍 | 意語沙龍 | 外語論壇 | 葡語沙龍 | 瑞語沙龍 | 阿語沙龍 | 熱賣 | 
最新公告:

  沒有公告

您現在的位置: 外語沙龍 >> 英語沙龍 >> 英語考試 >> 中考英語 >> 正文
專題欄目
更多內容
最新推薦 更多內容
相關文章
招聘新概念英語老師 - 海
招聘英語老師 - 長沙紫銘
招聘英語教學主管 - 衡陽
招聘英語教師 - 衡陽市飛
招聘英語教師 - 容縣雛鷹
招聘英語教師 - 東萌外語
招聘英語教師 - 韓城市放
招聘英語教師 - 遂川小新
招聘英語教師 - 慧達英語
招聘英語教師 - 上海交大
招聘少兒英語教師 - 海風
招聘英語教師 - 大英外語
招聘英語教師/英語翻譯 
招聘英語口語教師 - 莆田
招聘少兒英語教師 - 莆田
招聘英語教師 - 莆田新概
招聘英語教師  - 溫嶺市
招聘全職英語老師 - 溫州
招聘英語助教 - 溫州南方
招聘英語教師 - 蘇州太陽
招聘英語助教 - 蘇州洪恩
招聘英語老師 - 鹽城新世
招聘劍橋英語老師 - 鹽城
招聘英語教師 - 清華少兒
招聘英語教師 - 安徽滁州
招聘英語教學總監 - 鄭州
招聘英語學習顧問兼宿管
招聘雅思英語教師 - 鄭州
招聘基礎英語教師 - 鄭州
招聘高中英語教師 - 鄭州
更多內容
中考英語總復習詞類復習之數詞           ★★★★
中考英語總復習詞類復習之數詞
作者:未知 文章來源:互聯網 更新時間:2008-08-28 17:09:00
    資料提示: 數詞復習要點 1. 數詞分為基數詞和序數詞兩種,基數詞表數目,序數詞表順序。基數詞在句中可作定語、主語、賓語(介賓)、表語、同位語等;序數詞主要作定語,其前面須加上定冠詞the,此外,也作主語、賓語、表語等,這時,被它所修飾的...

數詞復習要點

1.   數詞分為基數詞和序數詞兩種,基數詞表數目,序數詞表順序。基數詞在句中可作定語、主語、賓語(介賓)、表語、同位語等;序數詞主要作定語,其前面須加上定冠詞the,此外,也作主語、賓語、表語等,這時,被它所修飾的名詞往往被省略。如:The first ( person ) to arrive is Kate.

2.   分數表達法:先寫基數詞表示分子,后寫序數詞表示分母,如果分子大于1時,分母要加 “s”。如:one-fourth, two-fifths, three-tenths

3.   小數表達法:小數點前的整數按基數詞的規則表示,小數點寫作point, 小數后的數字應按其數字直接表示出來。如:18.38可寫成:eighteen point three eight。注意:小數在句中常作定語,尤其在比較方式狀語從句中被使用。如:This stone is 3.5 times heavier than that one.

4.   年、月、時間表達法:年份用基數詞,日期用序數詞,時間用基數詞,其順序由小到大。

5.   英語中沒有 “萬”和 “億”,要按十進位法來推算。如:35,845,可寫成thirty-five thousand eight hundred and forty-five。又如:100,000,000可寫成a hundred million。

6.   Hundred, thousand, million, dozen, score這些詞前面如又表示具體數字的詞,它們不能加 “s”,反之則須加 “s”。如:three hundred people, thousands of people。

7.   兩組與數詞有關的介詞短語:

    ⑴ in+定冠詞the+數詞的復數形式,表示年代。如:in the 1870s或1870's

    ⑵ in+物主代詞+數詞的復數形式,表示某人的年齡。如:in one's thirties。有時在物主代詞后面可加上形容詞early或late使其含義更確切些。如:The young man is at most in his early thirties.

 

專項練習

數詞復習要點

8.   數詞分為基數詞和序數詞兩種,基數詞表數目,序數詞表順序。基數詞在句中可作定語、主語、賓語(介賓)、表語、同位語等;序數詞主要作定語,其前面須加上定冠詞the,此外,也作主語、賓語、表語等,這時,被它所修飾的名詞往往被省略。如:The first ( person ) to arrive is Kate.

9.   分數表達法:先寫基數詞表示分子,后寫序數詞表示分母,如果分子大于1時,分母要加 “s”。如:one-fourth, two-fifths, three-tenths

10.              小數表達法:小數點前的整數按基數詞的規則表示,小數點寫作point, 小數后的數字應按其數字直接表示出來。如:18.38可寫成:eighteen point three eight。注意:小數在句中常作定語,尤其在比較方式狀語從句中被使用。如:This stone is 3.5 times heavier than that one.

11.              年、月、時間表達法:年份用基數詞,日期用序數詞,時間用基數詞,其順序由小到大。

12.              英語中沒有 “萬”和 “億”,要按十進位法來推算。如:35,845,可寫成thirty-five thousand eight hundred and forty-five。又如:100,000,000可寫成a hundred million。

13.              Hundred, thousand, million, dozen, score這些詞前面如又表示具體數字的詞,它們不能加 “s”,反之則須加 “s”。如:three hundred people, thousands of people。

14.              兩組與數詞有關的介詞短語:

    ⑴ in+定冠詞the+數詞的復數形式,表示年代。如:in the 1870s或1870's

    ⑵ in+物主代詞+數詞的復數形式,表示某人的年齡。如:in one's thirties。有時在物主代詞后面可加上形容詞early或late使其含義更確切些。如:The young man is at most in his early thirties.

 

 

 

 

專項練習

(   ) 1. Lincoln was born on ________.

A. February 12, 1809  B. 1809, February 12   C. 1809, 12 February   D. February 1809,12

(   ) 2. A _______ boy can sing the English song very well.

A. ten-year-old    B. ten years old    C. ten-year-old     D. fifth years old

(   ) 3. An hour later, _____ minister was sent to see the “magic cloth” woven by those two men.

A. two     B. the second     C. the two      D. second

(   ) 4. Abraham Lincoln was _______ President of the United States.

A. 16     B. the 16      C. 16th      D. the 16th

(   ) 5. Do you think there is any room for us ________ ?

A. two     B. the two     C. second     D. the second

(   ) 6. How many students are there in your class?

       ________.

A. Twenty nine     B. Thirty and two     C. Forty-five     D. fifties

(   ) 7. Which number is wrong? _______.

A. Ninety     B. Ninteen      C. Ninth      D. Nineteenth

(   ) 8. The People's Liberation Army was founded _______.

A. on August 1, 1927   B. in 1927, 1 August   C. on August 1st, 1927   D. in August 1, 1927

(   ) 9. The number 4,123 is read _______.

A.      four thousand one hundred and twenty-three  B. four thousand and one hundred twenty-three

C.      four thousand and a hundred and twenty-three  D. four thousands a hundred and twenty-three

(   ) 10. The old professor still works hard though he is _________.

A. in his sixty    B. in his sixties     C. in sixties     D. in the sixty

(   ) 11. This classroom is ________ ours.

A. three times big as  B. as three times big as  C. three times as big as  D. as big three times as

(   ) 12. The basketball team of our school ranks ________ in the match.

A. three     B. third      C. the three       D. the third

(   ) 13. Which is the car that he drives? It's ________.

A. fifty two    B. the fifty-two cars    C. the car fifty four     D. the fifty-fourth car

(   ) 14. Which of the following is wrong? ________.

A. He is a fifteen-year-old boy.        B. He is at the age of 15.

C. He is a boy of 15.                D. He is fifteen year old.

(   ) 15. Our school is not very big. There are only ________ students.

A. nine hundreds of   B. nine hundred    C. nine hundreds     D. nine hundred of

(   ) 16. How many new words are there in ________ lesson?

        There are only _________.

A. five; fifth      B. fifth; five      C. the fifth; the five      D. the fifth; five

(   ) 17. ________, Coca-Cola began to enter China's market.

A. In 1970's    B. In 1970s     C. In the 1970s'     D. In the 1970s

(   ) 18. There was no bus in that small town. We had a ________.

A. ten miles walk     B. ten-mile walk    C. ten mile's walk     D. tenth mile walk

(   ) 19. Today is the first day and ________.

A.      Tuesday is fourth  B. Thursday is the fourth  C. second is Tuesday D. a second is Thursday

(   ) 20. Which room do you live in? ________.

A. The 201 Room    B. Room 201     C. Room 201st    D. The 201's Room

(   ) 21. How many magazines do you have? I have ________.

A. two     B. both      C. twice      D. the second

(   ) 22. Three hundred thousand one hundred and seventy means ________.

A. 3,170     B. 3,117      C. 300,170       D. 30,170

(   ) 23. On May ________, ________ people traveled round the country.

A. the first, millions    B. the first, millions of    C. first, the millionth    D. first, millions

(   ) 24. ________ of them are dining at school.

A. Twelve      B. Twelfth      C. The twelve       D. the 12th

(   ) 25. It's 7:17 is read ________.

A. seven and seventeen   B. seven seven   C. seven one seven    D. seven seventeen

(   ) 26. Four ________ two is two.

A. plus      B. minus       C. times       D. divided by

(   ) 27. Three ________ five is eight.

A. plus     B. minus      C. times      D. divided by

(   ) 28. Three ________ seven is twenty-one.

A. plus     B. minus      C. times      D. divided by

(   ) 29. Forty-two ________ seven is six.

A. plus     B. minus      C. times      D. divided by

(   ) 30. There are ________ days in a year.

A. three hundred sixty and five           B. three hundred and sixty-five

C. three hundreds and sixty-five          D. three hundred sixty-five

(   ) 31. There are ________ students in that school.

A. two thousand eight-six               B. two thousand eighty-six

C. two thousand and eighty-six           D. two thousands and eighty-six

(   ) 32. It took me ________ to get there.

A. two hours and a half                 B. two hours and half

C. two hour and a half                  D. two hour and half

(   ) 33. September is _________ month of the year.

A. the nineth      B. the ninth      C. nineth       D. ninth

(   ) 34. Please pass me _______ book on the left.

A. third      B. three       C. the third        D. the three

(   ) 35. ________ is a very tall boy.

A. The twelve     B. The twelveth      C. The twelfeth       D. The twelfth

(   ) 36. We have known each other for ________.

A. a year and half    B. a year with half     C. a year and a half     D. a year with a half

(   ) 37. “What year is it?”

        “It's ________.”

A. nineteen hundred and ninety-seven       B. nineteen and ninety-seven

C. nineteen ninety and seven              D. nineteen ninety-seven

(   ) 38. “What's the date today?”

        “It's _________.”

A. Tuesday       B. June Fourth        C. June the four       D. June the fourth

(   ) 39. The train from Shanghai will arrive ________.

A. in quarter past six  B. in a quarter past six   C. at quarter past six   D. at a quarter past six

(   ) 40. My friend was born on _________.

A. three of July, 1979                  B. the third of July,1979 

C. 1979, July the third                 D. 1979, the third of July

(   ) 41. ________ is less than ________.

A. One-third; two-thirds                B. One-third; two-third

C. First-three; first-threes               D. One-third; one-three

(   ) 42. Which lesson did you learn yesterday? ________.

A. Lesson Seven    B. Lesson seventh    C. The 7 Lesson   D. 7 Lesson

(   ) 43. “What's the date today?” “It's _______.”

A. the fourth of may   B. the fourth May   C. May four    D. May the fourth

(   ) 44. 334 is read ________.

A. three hundreds and thirty four         B. three hundreds thirty four

C. three hundred and thirty fourth          D. three hundred and thirty-four

(   ) 45. In February, there are only _________ days.

A. twenty nine     B. twenty-nineth     C. twenty-nine      D. twenty eight

(   ) 46. There will be a comedy on TV at ________ this evening.

A. seven past thirty    B. half past seven   C. seven the thirty    D. thirty to seven

(   ) 47. It took me ________ to find out the key to the drawer.

A.      one and half hours  B. one and a half hours  C. one and a half hour  D. one and half hour

(   ) 48. I'm so tired after ________ walk.

A. three hours      B. three hours'      C. three hour's      D. three hour

(   ) 49. There are ________ stars in the sky.

A. million of     B. millions of      C. the million      D. a million of

(   ) 50. the street is ________ wide.

A. two meters     B. two meter      C. the two meter      D. a two meter 

Key:

1. A   2. C   3. B  4. D   5. A   6. C   7. B   8. A   9. A   10. B   11. C   12. D   13. D   14. D   15. B   16. D   17. D   18. B   19. B   20. B   21. A   22. C   23. B   24. A   25. D   26. B   27. A   28. C   29. D   30. B   31. C   32. A   33. B   34. C   35. D   36. C   37. D    38. D   39. D   40. B   41. A   42. A   43. D   44. D   45. C   46. B   47. B   48. B   49. B   50. A

沒找到針對您問題的答案?你也可以在Google上搜索更多相關的內容
Google
文章錄入:admin    責任編輯:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 【字體: 】【發表評論】【加入收藏】【告訴好友】【打印此文】【關閉窗口
      網友評論:(只顯示最新10條。評論內容只代表網友觀點,與本站立場無關!)

     外語沙龍站內欄目導航

    法語語法 語詞匯 日常用語 語閱讀 學習方法 語教材 語試題
    新聞概況 出國留學 語求職 語招聘 語歌曲 語電影 其他免費

    英語語法 英語詞匯 習慣用語 英語閱讀 學習方法 英語教材 英語試題
    新聞概況 出國留學 英語求職 英語招聘 英語歌曲 英語電影 其他免費

    德語語法 德語詞匯 日常用語 德語閱讀 學習方法 德語教材 德語試題
    新聞概況 出國留學 德語求職 德語招聘 德語歌曲 德語電影 其他免費

    西語語法 西語詞匯 日常用語 西語閱讀 學習方法 西語教材 西語試題
    新聞概況 出國留學 西語求職 西語招聘 西語歌曲 西語電影 其他免費

    意語語法 意語詞匯 日常用語 意語閱讀 學習方法 意語教材 意語試題
    新聞概況 出國留學 意語求職 意語招聘 意語歌曲 意語電影 其他免費

    韓語語法 韓語詞匯 日常用語 韓語閱讀 學習方法 韓語教材 韓語試題
    新聞概況 出國留學 韓語求職 韓語招聘 韓語歌曲 韓語電影 其他免費

    日語語法 日語詞匯 日常用語 日語閱讀 學習方法 日語教材 日語試題
    新聞概況 出國留學 日語求職 日語招聘 日語歌曲 日語電影 其他免費

    俄語語法 俄語詞匯 日常用語 俄語閱讀 學習方法 俄語教材 俄語試題
    新聞概況 出國留學 俄語求職 俄語招聘 俄語歌曲 俄語電影 其他免費

     

    葡萄牙語沙龍 瑞典語沙龍 阿拉伯語沙龍 保加利亞語沙龍 波蘭語沙龍
    丹麥語沙龍 菲律賓語沙龍 芬蘭語沙龍 捷克語沙龍 挪威語沙龍
    印度語沙龍 印尼語沙龍 越南語沙龍 希伯來語沙龍


    | 本站簡介 | 成都地圖 | 在線翻譯 | 網站地圖 | 廣告服務 | 聯系站長 | 友情鏈接 | 設為首頁 | 加入收藏 | 管理登錄 | 
    外語學習沙龍 版權所有 Copyright? 2002-2005 外語沙龍 外語學習網-外語沙龍為外語愛好者提供外語學習交流的網上空間,本站提供免費外語歌曲,試題,外語在線翻譯,學習聽力mp3等資料下載。
    本站廣告 招租中,在本站投放廣告針對性較強,有較高的回報!
    蜀ICP備05005342號
    信息備案:蜀ICP備05005342號
    信遠互聯工作室 站長:寒江
    聯系郵箱:[email protected]
    十一选五新疆十一选五